Stuurman en matroos

Bekijk vacatures

Als stuurman en matroos voer je de orders uit die je van de schipper en/of kapitein krijgt. Je verzorgt het aan- en afmeren,  je assisteert bij het laden en lossen en ondersteunt bij het onderhoud van het schip.

MATROOS

Als matroos op een binnenvaartschip voer je verschillende werkzaamheden uit zoals het verlenen van ondersteuning bij het aan- en afmeren, laden en lossen en onderhoud van het binnenvaartschip. Daarnaast verricht je huishoudelijke taken aan boord van het binnenvaartschip.

LICHTMATROOS

Als lichtmatroos combineer je leren en varen. Aan boord doe je de broodnodige praktijkervaring op en voer jij uiteraard matrozenwerk uit.

VOLMATROOS

Als volmatroos voer je dezelfde werkzaamheden uit als een matroos. Omdat je meer ervaring hebt zal je meer werkzaamheden zelfstandig aan boord mogen uitvoeren. 

DEKSMAN

Als deksman leer je het vak in de praktijk. Je assisteert schipper en matroos bij alle voorkomende werkzaamheden.

STUURMAN BINNENVAART 

Als stuurman voer je de orders uit die je van de schipper en/of kapitein krijgt. Je verzorgt het aan- en afmeren en je assisteert bij het laden en lossen. Ook kan je verantwoordelijk worden gesteld voor het functioneren van de motoren en ook onderhoudswerkzaamheden behoren tot jouw takenpakket. Onder toeziend oog van de schipper mag je soms het schip besturen.

STEWARD VEERPONT 

Als steward assisteer je de schipper bij het veilig aan- en afmeren van de veerpont. Je zorgt voor een veilige op- en afstap van de passagiers. Daarnaast registreer, controleer en verkoop je vervoersbewijzen. Samen met de schipper controleer je de technische installaties op het schip, signaleer je onveilige situaties en assisteer je bij calamiteiten. Ook zorg je ervoor dat het schip er altijd schoon en netjes uitziet!

Kom je bij ons werken?

Flexibiliteit

Bij Blue Amigo ben jij als nautisch specialist verzekerd van een afwisselende baan die aansluit op jouw wensen en voorkeuren.

Opleiding

Wij bieden jou een passende opleiding aan om jou van alle kennis te voorzien, die je nodig hebt om de fijne kneepjes van dit mooie vak te leren.

Perfect geregeld

Flexibele werktijden, mooie werkplekken in Nederland, leuke opdrachtgevers en goede arbeidsvoorwaarden. Kortom, alles perfect geregeld!

Neem contact op
Wouter Nieuwenhuijse

Mijn familie komt uit de Nautische wereld, zelf had ik hier geen ervaring in. Wel in het bezit van een vaarbewijs. Ik ben zelf een schapenmelkerij aan het opzetten, hierdoor kan ik tussendoor enkele uren op de veerpont varen als Schipper. Dit is heel goed te combineren.

Door Wouter Nieuwenhuijse, Pont Schipper

Hoe ziet je sollicitatieprocedure uit?

1
Solliciteren

Reageer op de vacature met jouw cv en motivatiebrief. Wij beoordelen jouw cv en motivatie op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk zolang de vacature op de website staat vermeld. 

2
Selectie

Op basis van de binnenkomende reacties maakt onze recruiter de eerste selectie van de meest geschikte kandidaten.

3
Telefonische screening

Tijdens dit gesprek gaan wij in op de inhoud van de functie, wensen en ambities. Wij lichten toe wat aantrekkelijk is en wat eventuele knelpunten zouden kunnen zijn.

4
Meet & Greet

Bij een positief telefonisch gesprek wordt jij uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Dit kan zijn op ons hoofdkantoor of elders in het land op locatie.

5
Assessment

Voor sommige functies is een assessment onderdeel van de procedure. In dat geval hoor je dat tijdens de meet & greet van ons. Dit kan een online assessment zijn maar kan ook bestaan uit een meeloopdag op één van onze projecten of een presentatie.

6
Vervolggesprek

Is er na de meet & greet een positief gevoel vanuit beide kanten, dan nodigen wij jou uit voor een vervolggesprek. Tijdens dit gesprek gaan wij dieper in op jouw inhoudelijke kennis.

7
Laden & Lossen

Als we na de gesprekken besluiten om met elkaar in zee te gaan, dan doen wij jou een aanbod. Als jij akkoord gaat met ons aanbod, dan nodigen wij jou uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

8
Welkom aan boord

Jouw manager zal samen met jou het arbeidsvoorwaarden gesprek voeren waarna we overgegaan tot het (digitaal) ondertekenen van het contract. Jij krijgt ook te horen waar en wanneer jij kunt beginnen met jouw nieuwe baan bij Blue Amigo.

VACATURE NIET GEVONDEN?

VIA JobAlert BEN JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN ONZE NIEUWSTE VACATURES