Veerdienst de aa

De veerdienst AA bij het dorpje Nieuwer ter Aa van de gemeente Stichtse Vecht, vervoert jaarlijks 100.000 passagiers van de ene kant naar de andere kant. De veerdienst over het Amsterdam-Rijnkanaal is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Voor omwonenden is het een belangrijke verbinding om aan de andere kant van het kanaal te komen.   

Na 130 jaar trouwe dienst maakte Rijkswaterstaat bekend dat de pont tussen Breukelen en Nieuwer ter AA per 1 augustus 2022 zou stoppen om veiligheidsredenen. Volgens Rijkswaterstaat zou de oversteek te gevaarlijk zijn door grote en snel varende vaartuigen. Bovendien zou het in stand houden van deze pont ook nog eens te kostbaar worden. Het uit de vaart nemen gaf veel weerstand bij omwonenden en daarmee ontstonden er Kamervragen.

Wij zoeken schippers en bemanning!

Omdat de kans erg groot was dat de veerverbinding uit de vaart genomen zou worden, ging de huidige bemanning logischerwijs op zoek naar een nieuwe baan. Het mooie nieuws is dat we gelukkig mogen blijven varen! Daarom hebben we extra bemanning nodig om de reguliere dienstregeling te kunnen blijven garanderen voor alle reizigers.  

Gooi jij het roer om? En wil jij werken op het leukste pontje van Nederland en onderdeel worden van 130 jaar historie? 
Welkom aan boord bij Blue Amigo!

Historie pont De Aa

Bijzonder is dit pontje zeker, want omwonenden van de gemeente Stichtse Vecht zien het nog steeds als hun pontje! En dat is niet voor niks, want de veerdienst bestaat al meer dan 130 jaar. Het begon in 1854, toen het kanaal met de hand gegraven is. Dit was een enorm project voor de hele infrastructuur. 

Zelfs het Koningshuis heeft een heel bijzondere band met het Amsterdam-Rijnkanaal. In 1892 werd het Merwedekanaal, zoals het toen nog heette, officieel door Koningin Wilhelmina geopend en in gebruik genomen. Vervolgens is in 1952 het kanaal verlengd en hernoemd naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Het kanaal werd toen officieel geopend door Koningin Juliana. Na bijna 90 jaar is het kanaal 100 meter verbreed, en was het ditmaal aan Koning Beatrix om deze officieel te openen. 

Er is een heel interessante video (rechts) gemaakt over de Historie van de AA, de omgeving en alle hoogtepunten. Van scheepsbellen tot de pont met soldaten, en van de roei- en kabelboot tot de brugwachtershuisjes in renaissancestijl.VEERDIENST AA MAG MET HEEL VEEL TROTS DOORVAREN IN DE
REGULIERE DIENSTREGELING!


Bekijk hier onze vacatures

Schipper

steward


Bekijk hier een werkdag van schipper Jeroen op veerdienst de AA. 

Bekijk hier een werkdag van steward Reginald op veerdienst de AA. 

waarom mensen bij blue amigo werken! 

Je kiest voor vrijheid

Vind bij ons de baan van je leven! Werk de uren en tijden die passen in jouw ritme. Als bijbaan voor na jouw pensioen. Actief en afwisselend. Buiten en boeiend! 

Je wordt er beter van

Je verdient een goed salaris, volgens de geldende CAO met tal van extra's. Je krijgt de kans om relevante diploma's te halen, op te klimmen en te groeien. Zowel qua functie als qua mens. En die geweldige collega's krijg je op de koop toe! 

Je weet waar je staat

We houden van duidelijkheid. net als onze medewerkers. Over je contract, over de verdiensten, over werktijden, over vrije tijd. Je weet ruim van tevoren wanneer je vrij bent en met vrienden of familie kunt afspreken. 

HEB JE NOG NIET JOUW DROOMBAAN GEVONDEN?

MELD JE AAN VOOR EEN JOB ALERT EN ONTVANG VACATURES DIE BIJ JOU PASSEN!