Brug- en sluisbediening

Bekijk vacatures

-

Met ruim 3.460 kilometer kanalen en rivieren, 93 sluiscomplexen en 328 bruggen is het vaarwegennet van Nederland indrukwekkend. We passeren dus vaak een brug en/of sluis om onze bestemming te bereiken. Deze bruggen en sluizen kunnen zowel fysiek, als vanuit een algemene centrale via beeldschermen bediend worden.

Scheepvaart en wegverkeer zijn gebaat bij vlotte maar tegelijkertijd veilige bediening. De brugwachter, sluiswachter/sluismeester en operator nemen dat op verantwoorde en klantvriendelijke wijze voor hun rekening. Elke beroep kent zijn eigen vaardigheden. Met de juiste kennis van zaken die wordt verkregen door het volgen van diverse Nautische leerlijnen kan iedereen de fijne kneepjes van dit mooie vak leren.

BRUGWACHTER

Je werkt lokaal op de brug en bent verantwoordelijk voor het veilig openen en sluiten van de brug. Je hebt oog voor de belangen van zowel het scheepvaart- als het wegverkeer en zorgt voor veilige en vlotte bediening.

SLUISWACHTER/MEESTER

Als sluismeester zorg je voor een veilige en vlotte doorstroming van zowel het scheepvaartverkeer als het wegverkeer. Je deelt de kolk in en zorgt daarbij voor duidelijke communicatie met de scheepvaart. Dit gebeurt voor een groot deel in het Nederlands en Duits.

NAUTISCHE OPERATOR

In de functie van nautisch operator speel je een belangrijke rol in de veilige en vlotte doorstroming van het scheepvaartverkeer op de waterwegen. Je bedient op afstand bruggen en sluizen en communiceert met de vaarweggebruiker. Daarnaast heb je een verbindende rol bij het vastleggen van informatie over het functioneren van het verkeersnetwerk en het scheepvaartverkeer.

Bekijk hieronder de vacatures brug- en sluisbediening.

Kom je bij ons werken?

Flexibiliteit

Bij Blue Amigo ben jij als nautisch specialist verzekerd van een afwisselende baan die aansluit op jouw wensen en voorkeuren.

Opleiding

Wij bieden jou een passende opleiding aan om jou van alle kennis te voorzien, die je nodig hebt om de fijne kneepjes van dit mooie vak te leren.

Perfect geregeld

Flexibele werktijden, mooie werkplekken in Nederland, leuke opdrachtgevers en goede arbeidsvoorwaarden. Kortom, alles perfect geregeld!

Neem contact op
Tammo Volkers

In het verleden ben ik werkzaam geweest als rijinstructeur. Via Blue Amigo kreeg ik de mogelijkheid om mezelf om te scholen tot sluisbediening. Ik ervaar de organisatie als zeer plezierig en professioneel. 

Door Tammo Volkers, Sluisbediening

Onze actuele Brug- en sluisbediening vacatures

Voor Nationaal Park De Biesbosch in Dordrecht, een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied zijn wij op zoek naar een parttimer (8-10 uur) nacht Brugwachter. Jij bent degene die er geen problemen mee heeft om in de nacht gestoord te worden. Tussen 2...

Met jouw collega’s draag jij de zorg voor een goede doorstroming van het scheepvaartverkeer in hartje Amsterdam. Jij opent en sluit (monumentale) brugcomplexen. Een vlotte en een veilige doorvaart dat is waar jij als parttime (16-32 uur in overleg) B...

Met jouw collega’s draag jij de zorg voor een goede doorstroming van het scheepvaartverkeer in hartje Amsterdam. Jij opent en sluit (monumentale) brugcomplexen. Een vlotte en een veilige doorvaart dat is waar jij als fulltime (32-36 uur) Brugwachter ...

Ben jij die Brugwachter die enkele van de 1500 beweegbare bruggen gaat bedienen die Nederland rijk is? Geen ervaring of opleiding hiervoor, wel interesse? Wij leren je graag de fijne kneepjes van dit mooie vak. Middenin het gebied van De Ronde Venen ...

Hoe ziet je sollicitatieprocedure uit?

1
Solliciteren

Reageer op de vacature met jouw cv en motivatiebrief. Wij beoordelen jouw cv en motivatie op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk zolang de vacature op de website staat vermeld. 

2
Selectie

Op basis van de binnenkomende reacties maakt onze recruiter de eerste selectie van de meest geschikte kandidaten.

3
Telefonische screening

Tijdens dit gesprek gaan wij in op de inhoud van de functie, wensen en ambities. Wij lichten toe wat aantrekkelijk is en wat eventuele knelpunten zouden kunnen zijn.

4
Meet & Greet

Bij een positief telefonisch gesprek wordt jij uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Dit kan zijn op ons hoofdkantoor of elders in het land op locatie.

5
Assessment

Voor sommige functies is een assessment onderdeel van de procedure. In dat geval hoor je dat tijdens de meet & greet van ons. Dit kan een online assessment zijn maar kan ook bestaan uit een meeloopdag op één van onze projecten of een presentatie.

6
Vervolggesprek

Is er na de meet & greet een positief gevoel vanuit beide kanten, dan nodigen wij jou uit voor een vervolggesprek. Tijdens dit gesprek gaan wij dieper in op jouw inhoudelijke kennis.

7
Laden & Lossen

Als we na de gesprekken besluiten om met elkaar in zee te gaan, dan doen wij jou een aanbod. Als jij akkoord gaat met ons aanbod, dan nodigen wij jou uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

8
Welkom aan boord

Jouw manager zal samen met jou het arbeidsvoorwaarden gesprek voeren waarna we overgegaan tot het (digitaal) ondertekenen van het contract. Jij krijgt ook te horen waar en wanneer jij kunt beginnen met jouw nieuwe baan bij Blue Amigo.

VACATURE NIET GEVONDEN?

VIA JobAlert BEN JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN ONZE NIEUWSTE VACATURES