Brug- en sluisbediening

Bekijk vacatures

Nederland heeft een indrukwekkend vaarwegennet met 1500 beweegbare bruggen en bijna 200 sluizen. Een deel wordt fysiek bediend, een ander deel op afstand vanuit een bedieningscentrale. Zo’n 500 nautisch specialisten van Blue Amigo werken dagelijks op die bruggen en sluizen. Samen zorgen we ervoor dat schepen, auto’s, fietsers en voetgangers deze kunstwerken vlot en veilig kunnen passeren. 

Onze operators, brug- en sluiswachters zijn allemaal echte Blue Amigo’s: ze zijn bij ons in dienst en worden door ons opgeleid en getraind. Ze zijn vakkundig en klantvriendelijk en dragen onze representatieve bedrijfskleding. Ze zijn stressbestendig en betrouwbaar en weten ook in buitengewone situaties en bij calamiteiten de juiste beslissingen te nemen.

Wij plannen met behulp van slimme software alle diensten in. We houden toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden. Met vragen en problemen kun je altijd terecht bij je fieldmanager. Bij uitval van een collega zorgen wij direct voor vervanging. We doen het immers samen.

BRUG-  en/of SLUISWACHTER

Als brug- en/of sluiswachter ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van één of meer bruggen en/of sluizen. Je werkt zelfstandig en zorgt – samen met collega’s op andere bruggen en/of sluizen - voor een goede doorstroming van het scheepvaartverkeer. Heb je affiniteit met het water? Met varen en watersport? Dan is de functie van brug- en of sluiswachter echt iets voor jou! Je werkt in de buitenlucht en hebt contact met passerend (scheepvaart)verkeer. Het is afwisselend werk, vaak op bijzondere plekken binnen Nederland. De ene keer bedien je op afstand vanuit het brugwachtershuis, de andere keer doe je dat handmatig, soms buiten. Het openen en sluiten van de bruggen en/of sluizen is jouw verantwoording. Je zorgt het scheepvaart- en wegverkeer veilig en vlot door kan gaan. Je bent niet voor één gat te vangen en kunt goed improviseren. Ook bij incidenten blijf je rustig en treed je besluitvaardig op.

 

NAUTISCHE OPERATOR

Als brugwachter bedieningscentrale (ook wel nautisch operator genoemd) heb je een sleutelrol in de vlotte en veilige doorstroming van de scheepvaart. Je werkt zelfstandig maar niet alleen…. met een aantal collega's vormen jullie een hecht team. Houd jij graag het overzicht, ben je dienstverlenend en kun je je goed verplaatsen in de mensen aan boord? Dan voel jij je als een vis in het water in een bedieningscentrale. Het werk in de centrale is dynamisch en afwisselend. Je bedient op afstand burggen, sluizen en/of stuwen en begeleidt de vaarweggebruikers. Je maakt gebruik van de modernste technologieën, zoals (digitale) systemen, camera’s en radar- en communicatieapparatuur.

Waarom mensen bij blue amigo werken!

Je kiest voor vrijheid

Vind bij ons de baan van je leven! Werk de uren en tijden die passen in jouw ritme. Als bijbaan, afbouwend naar je pensioen of als carrièrestap met perspectief. Actief en afwisselend. Buiten en boeiend!

Je wordt er beter van

Je verdient een goed salaris, volgens de geldende CAO met tal van extra’s. Je krijgt de kans om relevante diploma’s te halen, op te klimmen en te groeien. Zowel qua functie als qua mens. En die geweldige collega’s krijg je op de koop toe!

Je weet waar je staat

We houden van duidelijkheid. Net als onze medewerkers. Over je contract, over de verdiensten, over werktijden, over vrije tijd. Je weet ruim van tevoren wanneer je vrij bent en met vrienden of familie kunt afspreken.

Neem contact op

Onze actuele Brug- en sluisbediening vacatures

Als ervaren en gediplomeerd toezichthouder havengebied (ook wel Havenbeamte genoemd) ben je verantwoordelijk voor orde en veiligheid rondom het havengebied. Je werkt zelfstandig en zorgt dat de inspectie van gevaarlijke stoffen correct gebeurd. Jij b...

Als nachtbrugwachter ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van 3 bruggen (Baanhoekbrug, Grote Brug en de Wantijbrug) op oproepbasis. Je werkt zelfstandig en zorgt voor een goede doorstroming van het scheepvaartverkeer in Dordrecht. Heb j...

Wordt jij ook een Blue Amigo deze zomer? Voor de komende maanden (augustus t/m oktober) zijn wij in Amsterdam op zoek naar een parttime (16-32 uur) Brugwachter. Beschik jij over een klein vaarbewijs en Marifooncertificaat? Dan ben jij de Brug...

Wat gaat er gebeuren?

Heb je nog niet jouw droombaan gevonden?

MELD JE AAN VOOR EEN JOB ALERT EN ONTVANG VACATURES DIE BIJ JOU PASSEN!