Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? 
Neem dan contact op met onze recruiters of vul hieronder het contactformulier in. 

Algemeen

Wij zijn Blue Amigo. De naam weerspiegelt onze passie voor water en de manier waarop we met elkaar omgaan: als vrienden. Onze missie is de waterwegen in binnen- en buitenland nog beter te benutten: voor efficiënter, effectiever en duurzamer vervoer. Dat doen we met z’n allen, schouder aan schouder. Of het nu aan boord is van onze snelle ferry’s, auto-, fiets- en voetveren, in de scheepvaartbegeleiding of door het bedienen van bruggen en sluizen. De nautisch professionals van...

Lees meer

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zwijndrecht. Wij hebben vacatures door heel Nederland. Ook zoeken wij personeel in België (Antwerpen). Meld je daarom aan voor een Jobalert als jouw vacature er nu niet bij staat.

Het grootste gedeelte van de vacatures betreft seizoenswerk (april t/m oktober). Het komt weleens voor dat het voor een langere periode betreft. Dit staat altijd in de desbetreffende vacaturetekst.

Op onze objecten dragen de medewerkers bedrijfskleding. Op het hoofdkantoor van Blue Amigo gaan collega’s voornamelijk informeel gekleed. Hier kun jij je dus kleden op een manier waarbij jij je prettig voelt. Uiteraard zorg je er wel voor dat je er iedere dag representatief uitziet.

Jazeker. Wel hangt dit af van je vooropleiding(en). Wij bieden veel opleidingen aan maar helaas is niet alles mogelijk.

Dit hangt af van jouw werkverleden en opleidingen. Er zijn per vakgebied verschillende CAO’s van toepassing. De salarisrange staat altijd in de vacaturetekst.

Omdat je niet altijd op één locatie werkzaam bent en we wel flexibiliteit verwachten qua inzetbaarheid is een rijbewijs B en eigen vervoer vaak een vereiste. Daarnaast zijn niet alle locaties/objecten goed met openbaar vervoer te bereiken.

Als jij voor ons komt werken in Nederland of België dan kom je direct bij ons in dienst. Jij krijgt dus een X aantal uren contract bij ons als werkgever.

Wij werken met verschillende contractvormen, dit hangt geheel af van de functie waarin je tewerkgesteld wordt. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen wij jou hier graag meer over.

In ons Privacy Statement staat beschreven wat wij met jouw gegevens doen. Deze kun je hier vinden: https://www.werkenbijblueamigo.com/privacystatement

Solliciteren

Bij iedere vacature staat een oranje “button “solliciteer op vacature”. Hier vul je jouw gegevens in. Motivatie en CV zijn niet verplicht, wel makkelijk voor onze recruiter. Zo zien wij direct wat jij al eerder hebt gedaan. Je kunt ook los een email sturen naar: recruitment@blueamigo.com en daarin jouw sollicitatie verwerken.

Lees meer

Als je via de website solliciteert ontvang je een ontvangst bevestiging per mail.

Helder en simpel. Onze recruiter maakt telefonische eerst graag kennis met jou om erachter te komen wie jij bent en waar jij naar op zoek bent. Zij vertelt je ook graag meer over Blue Amigo en welke mogelijkheden er binnen ons bedrijf zijn. In een persoonlijk kennismakingsgesprek gaan we dieper in op de functie die het beste aansluit op jouw wensen en ambities. Uiteraard krijg jij ook volop de kans om vragen te stellen over de functie en het werken bij Blue Amigo. Hierna volgt er eventueel een 2...

Lees meer

Uiteraard bellen wij je het liefst op dezelfde dag nog op om te horen waarom jij zo enthousiast bent over Blue Amigo! Helaas lukt dit niet altijd. Wij hanteren dan ook een termijn van vijf werkdagen.

Dat hangt af van de reden van de afwijzing. Je ontvangt telefonisch of per e-mail een afwijzing. Als het zin heeft om nog een keer te solliciteren dan geven wij dit aan.

Vacature

Onze recruiters kun je bereiken op telefoonnummer: 088-6191136 of een email sturen naar: recruitment@blueamigo.com

Je kunt het beste even contact opnemen met onze recruiter op het telefoonnummer: 088-6191136 of een email sturen naar: recruitment@blueamigo.com. Het kan zijn dat de vacature is ingevuld of dat er misschien een andere reden voor is.

Voor de meest voorkomende functies verzorgen wij de opleidingen. Voor sommige functies dien je vooraf al te beschikken over de nodig opleidingen/diploma’s. Dit staat altijd in de desbetreffende vacaturetekst.

Voor de meeste functies, vinden wij het vooral belangrijk dat je enthousiast en gemotiveerd bent. Nautisch ervaring op wat voor manier dan ook zou een mooie aanvulling zijn. Ervaring is altijd meegenomen, maar geen vereiste. Dus ook als je geen ervaring hebt nodigen wij je uit bij ons te solliciteren.

Dat kan zeker! Rechtsboven op de website kun je klikken op Job Alert. Je krijgt een email op het moment dat er een vacature beschikbaar komt in jouw aangegeven zoekcriteria.

Ja, dat is mogelijk. Echter is het niet nodig. Jouw sollicitatie wordt niet alleen beoordeeld voor hetgeen waarop je solliciteert. Wij kijken altijd breder naar diverse mogelijkheden binnen Blue Amigo. Mochten er meerdere matches zijn dan bespreken wij dit graag met jou.

Staat jouw vraag er niet bij?

Vul dan het contact formulier in en wij zullen je zo snel mogelijk van een reactie voorzien

" Vanaf mijn vierde wist ik eigenlijk al dat ik op de vaart wilde. Ik heb een opleiding gedaan op de binnenvaartschool om schipper te worden en werk nu al een tijd bij Blue Amigo. De gemoedelijke bedrijfscultuur, de collega's en andere contacten, maakt dat ik het erg naar mijn zin hebt. 

         door Arie - Schipper